ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ2025-07-29T23:40:56+02:00
509, 2025

Αποτίμηση εταιρίας: Ένα στρατηγικό εργαλείο για Επιχειρηματική Ανάπτυξη

Η αποτίμηση μιας εταιρίας αποτελεί θεμελιώδη διαδικασία για κάθε επιχείρηση που επιδιώκει να κατανοήσει την πραγματική της αξία και να σχεδιάσει με ακρίβεια τα επόμενα βήματά της. Δεν πρόκειται απλώς για μια λογιστική ή χρηματοοικονομική πρακτική, αλλά για ένα εργαλείο στρατηγικής που μπορεί να καθορίσει την πορεία μιας επιχείρησης σε κρίσιμες στιγμές. Τι είναι [...]

309, 2025

Οι 4 Πυλώνες Επένδυσης για Βιώσιμη Ανάπτυξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων

Σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται ραγδαία, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τη στρατηγική τους, να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους και να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους. Η ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα, η συμμόρφωση με κανονιστικά πλαίσια και η ανάγκη για εξωστρέφεια απαιτούν μια ολιστική προσέγγιση επένδυσης σε τέσσερις βασικούς πυλώνες. Στρατηγικός Επιχειρηματικός Σχεδιασμός [...]

1208, 2025

Το δίλημμα του Greenhushing!

Μια εταιρική πρόκληση για το μέλλον της βιωσιμότητας στην Ευρώπη Εν όψει της αυξανόμενης παγκόσμιας πίεσης για εταιρική δράση για το κλίμα, οι εταιρείες αντιμετωπίζουν μια νέα πρόκληση: το greenhushing. Ενώ το greenwashing - η πρακτική της υπερβολής των περιβαλλοντικών διαπιστευτηρίων - είναι ευρέως γνωστό, το greenhushing παρουσιάζει το αντίθετο πρόβλημα. Πρόκειται για τη [...]

2507, 2025

Τι αλλάζει στα ISO το 2026–2027: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Τι αλλάζει στα ISO το 2026–2027: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε Η νέα εποχή των προτύπων ISO φέρνει σημαντικές αλλαγές που επηρεάζουν την ποιότητα, το περιβάλλον και την υγεία & ασφάλεια στην εργασία. Οι αναθεωρήσεις των ISO 9001, ISO 14001 και ISO 45001 βρίσκονται σε εξέλιξη και αναμένεται να δημοσιευτούν μεταξύ 2026 και 2027. [...]

1106, 2025

Ασφάλεια Τροφίμων και ISO 22000: Εγγύηση Ποιότητας και Εμπιστοσύνης

Τι είναι η Ασφάλεια Τροφίμων; Η ασφάλεια τροφίμων αναφέρεται στις πρακτικές και τα συστήματα που διασφαλίζουν ότι τα τρόφιμα είναι ασφαλή για κατανάλωση. Περιλαμβάνει τον εντοπισμό, την πρόληψη και τον έλεγχο κινδύνων όπως: Μικροβιολογικοί (π.χ. σαλμονέλα, λιστέρια) Χημικοί (π.χ. υπολείμματα φυτοφαρμάκων) Φυσικοί (π.χ. ξένα σώματα όπως μέταλλα ή γυαλί) Η διασφάλιση της ασφάλειας τροφίμων [...]

506, 2025

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ ο νόμος 5203/2025 για τη Βιώσιμη ανάπτυξη, παραγωγικός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας

Ψηφίστηκε από τη Βουλή η τροποποίηση του Αναπτυξιακού Νόμου 4887/2022 με τίτλο «Βιώσιμη ανάπτυξη, παραγωγικός μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας – Τροποποίηση διατάξεων του αναπτυξιακού νόμου 4887/2022». Σκοπός του Αναπτυξιακού Νόμου είναι η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης σε εθνικό επίπεδο, η οποία περιλαμβάνει την μείωση των κοινωνικών και των περιφερειακών ανισοτήτων, και την ενίσχυση των [...]

Go to Top