Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η επίσημη εναρκτήρια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη την Τρίτη 30/05/23 στο Porto Palace Hotel, για το Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Κέντρο   “Centre of Excellence for Organic, Printed Electronics & Nanotechnologies” (COPE–Nano).

Ένα έργο που θα συμβάλει στη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού Κέντρου Αριστείας στη Θεσσαλονίκη για την Ναντοτεχνολογία η οποία αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική θεματική περιοχή για την σύγχρονη παραγωγή σε στρατηγικούς κλάδους της οικονομίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της   ακαδημαϊκής κοινότητας, της περιφερειακής διοίκησης και τοπικής αυτοδιοίκησης και του Ελληνικού κράτους.

Παρέμβαση πραγματοποίησε, ως εκπρόσωπος της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης ΕΤΠΑ & ΤΣ, η  Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» 2021-2027 (ΕΣΠΑ 2021-2027), κα. Φέτση Αγγελική. Στην τοποθέτηση της, μεταξύ άλλων, εξήρε τη σημασία του Κέντρου Αριστείας και τόνισε το ρόλο του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027» στην υποστήριξη της έρευνας, καινοτομίας και ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα.»

πηγή: https://21-27.antagonistikotita.gr/